I Skåne är det vår...

...eller iallafall barmark. Idag har vädret varit jättehärligt med sol, om än något kyligt. Men nu tänkte jag inte prata om vädret utan mer skriva lite om vad som hänt fram tills nu i detta underbara landskap som vi kallar Skåne.

Min Skåneresa (eller min Underbara resa genom Sverige om ni så vill) fick en dålig start, då planet i Umeå blev en timme försenat på onsdagskvällen, vilket innebar att vi som skulle åka vidare från Bromma till Sturup vackert fick vända och åka tillbaka till Umeå igen då vi skulle missa vårt plan till Skåne och eftersom precis alla skulle hem innan påsk, var alla senare avgångar från Bromma till Malmö fullbokade. Vi blev tröstade med att Malmö Aviation skulle bjuda på hotellvistelse för natten, men eftersom i princip alla bodde i Umeå, blev det istället gratis taxi tillbaka hem till Ålidhem som gällde. Jag skulle kunna kräva Malmö Aviation på mina extra 35 pix för flygbussen, men det känns som om det skulle kosta ungefär lika mycket att sitta i telefonkö hos deras kundtjänst, så jag avstår. Som tur var fick vi plats på ett flyg på torsdag morgon, vilket å andra sidan innebar att jag fick gå upp halv fem eftersom flyget gick klockan sju, vilket kändes lite tungt. När jag väl kom iväg, gick resan dock problemfritt och klockan 09.20 kunde jag till sist sätta foten på skånsk mark, vilket nog låter mer högtidligt och euforiskt än det faktiskt var. Nåväl, jag hann träffa Tiina och Maria för lunch på stan i Lund, samt hälsa på min morfar innan jag tog tåget hem till H-Town för att se så att katterna levde och huset står kvar. Detta stämde, dock hade Sixten inte synts till sedan i söndags vilket var lite alarmerande. Torsdagskvällen spenderades hos Lina i form av vin-/ciderdrickande, musiklyssnande och SingStar-duellerande (vi kom läskigt lika hela tiden och en gång fick vi samma poäng, så vi lade snart av med det och bara pratade istället...) innan vi (läs: Micke) transporterade oss till utestället Jeriko i for a night on the town i Malmö.

Jeriko visade sig vara någon slags mysko syntklubb, där alla människor såg väldigt mysko ut. Det gjorde dock inte jag och Lina, men vi beställde ändå varsin White Russian respektive Bloody Mary (sjukt äcklig by the way!) och entrade dansgolvet. Medan syntmänniskorna samt två stycken tant-transvestiter (jag skojar inte) stod och nickade lite i takt till musiken alternativt dansade kissnödighetsdansen (ett steg åt sidan med ena foten, ihop med benen och upprepa åt andra hållet) dansade jag och Lina oss svettiga så gott vi kunde till den ganska dåliga och bisarra musiken. Efter ungefär tjugo minuter hade vi dock fått nog och tackade för oss för att istället bege oss till det ack så coola och hippa KB (KulturBolaget) ett halvt kvarter därifrån. Där var det lite mera drag och bättre musik, med undantag av en helt klart pårökt och skäggig Peps Persson-wannabe som stod och sjöng tam reggae och mest uppmanade publiken att svara honom på utrop som "say yeeeeah!" och "wooooooooo". Han var, som ni kanske förstår, ganska kass. Vi träffade dock en österrikare som trollade för oss innan hans fula flickvän drog bort honom därifrån, samt beställde varsin Xider Xristmas som reades ut i baren för "bara" 29 spänn. Vi tog även tillfället i akt att smaka varsin Cosmopolitan (jag har alltid velat testa den sen jag såg Sex and the City första gången) men blev grymt besvikna, då denna drink visade sig vara fullkomligt vidrig trots sin höga hippfaktor. Kvällen nådde sin höjdpunkt då vi träffade Johan-i-toan (Tomas kompis från Piteå som bor i Malmö) vilket var totalt otippat men väldigt trevligt. Vi dansade lite och töntade oss på dansgolvet innan det var dags att ta förväl. Min buss dröjde och regnet kissade ner, vilket ledde till att jag tog en taxi hem för en gångs skull. Taxichauffören var jättetrevlig och kom från Irak (tror jag). Det visade sig att han hade bott i Piteå, vilket vi pratade om i princip hela vägen hem. Väl hemma försökte jag att inte snubbla över diverse katter, innan jag ramlade i säng framåt fem för att konstatera att jag varit uppe i mer än ett dygn i sträck. Puh.

Fyra och en halv timmes sömn senare gick jag upp och åkte till farmor, inte fullt så påverkad av gårdagen som man skulle kunna tro. Vi hade en trevlig dag med korsordslösande och allmänt prat till kaffe och kaka, för att sedan se Så Ska Det Låta på kvällen innan jag läste lite Året Runt och somnade (jag tjänade många pensionärspoäng den dagen!). En mycket mysig långfredag alltså. Gårdagen spenderades hos mormor då det lagades lammstek med potatis och champinjonsås, samt den obligatoriska myntagelén (köpt dock, but still) och pratades mycket mycket mycket om allt mellan himmel och jord. På kvällen såg vi Warren Beatty i den underbara filmen Heaven Can Wait och åt chokladmuffins. Därefter var vi båda två helt slut, så sen blev det sängen för oss båda.

Idag gick vi upp lagom sent och åt påskbrunch bestående av varmrökt lax, äggröra, romsås och spenat innan jag åkte hem och tittade till katterna, för att finna en jamande Sixten på trappen. Han verkade inte speciellt medtagen, mest hungrig. Efter att ha släppt in honom och räknat så att alla tre katterna äntligen var hemma, åkte jag hem till Lina och umgicks lite grann med henne samt skrattade åt hennes söta men ack så mentally challenged hund Rex. Sedan kom jag hem och nu sitter jag här och fryser innan det är dags att sova. Imorgon vid 10-11 kommer nämligen resterande familj minus bror hem från Mexiko, det ska bli väldigt kul att träffa dem igen även om de kommer vara äckligt solbrända. Det ska även bli skönt att få hjälp med att höja värmen i huset, jag vet nämligen inte hur man gör och värmen skruvades ner lite innan de åkte vilket innebär att jag måste sova med dubbla tröjor för att inte frysa ihjäl. Ack.

Nej, nu sova. Hoppas alla andra haft en bra påsk, för det har jag.
Laters!Ain't he a Beatty?


Kommentarer
Postat av: Anna

Vill du höra om min underhållande påsk? Hela min familj, inklusive mig, fick vinterkräksjukan. Mycket mysigt! Som mamma sa, "den här påsken kommer gå till historien". :D

Postat av: t

Ni skulle ha antagit hotellerbjudandet! Även om man bor i samma stad så kan det vara skönt att bo "borta" ändå. För att inte tala om frukostarna...

2008-03-24 @ 11:11:28
Postat av: Tomas

Dina ordvitsar tar sig. I've created a monster! :O

2008-03-25 @ 22:20:39
Postat av: Lajna

Vi hade det bäst. Konstigt att du inte tog upp att jagd ansade med två främlingar, som jag trodde var Tomas vänner... Puss åp dig

2008-03-27 @ 19:06:38
Postat av: Suffe

Anna: Jag säger bara: "EEEEEEEEEEEEEEWWWW!" :P

t (som i Thomas?): Jag hade ändå inte hunnit äta nån vidare frukost med tanke på att jag var tvungen att gå upp halv fem på morgonen...men om så inte hade varit fallet, hade erbjudandet varit tacksamt emottaget. :P

Tomas: Ja, jag vet. Jag är fett nöjd med den, faktiskt! :D

Lajna: Det hade vi, trots att jag hade velat träffa dig mer...men så känns det alltid när jag kommer ner tycker jag. :P Haha, jaa...jag ville inte göra bort dig offentligt liksom ;) Vi måste göra om det nån gång, alltså...och då ska jag sova hos dig så vi kan vara bakis tillsammans dagen efter och reta Rex. :D Längtar tills vi ses igen, ha det fint gumman! Puuuss!

2008-03-28 @ 15:04:14
Postat av: Uffe (den tuffe)

Fan vad mys allt later. Det gor inte att man saknar Sverige och Skaneland mindre heller. Hoppas att allt ar bra med dig. Snart ses vi, hoppas jag!

2008-04-09 @ 05:32:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback