Lever du inte så dör du.

Det börjar bli chockartat tätt mellan blogginläggen nu, vilket inte precis beror på att mitt liv blivit speciellt mycket mer intressant, snarare så att min nya, alldeles egna laptop numera förgyller och berikar min vardag. Jag har för övrigt bestämt vad den ska heta nu, nämligen Ji...Ji...Jimmy efter Jimmy, min favoritkaraktär i South Park (förutom Cartman men it goes without saying liksom...). Detta passar alldeles utmärkt, då alla med lite fantasi lätt räknar ut att den stationära datorn, som faktiskt är något äldre, självklart får namnet Timmyyy! Om någon skulle komma på något bättre, får ni gärna ge er tillkänna. Jag är inte den som är den.

Denna dagen har varit bra och kommer förhoppningsvis så ock förbli. Tentan visade sig vara lite av ett skämt, då den bestod av frågor tagna rakt av från två av de gamla tentorna vi fått ut att plugga på. Underbart, eftersom man kände igen och i princip kom ihåg svaret på varenda fråga = we like. Övriga klasser på ÖP måste trott att vi var halvt utvecklingsstörda eftersom vi efter varje person som kom ut ur tentasalen hoppade runt i ring och kramade varandra av lättnad eftersom precis alla i klassen räknat med omtenta och en resterande mulen fredag. Sådant gillas.

Efter denna trevliga överraskning drog jag, Lotta, Anna och Christine ner på stan för att kolla in en second handaffär jag aldrig haft nöjet att besöka, Slumpen. Den drivs av två söta små tanter med järnkoll på varenda pryl därinne, vilket är otroligt imponerande med tanke på att man blev yr i huvudet av alla saker som fanns därinne; porslin, tyger, kläder i massor, skor, böcker, smycken...det var helt sjukt. Vi botaniserade med skräckblandad förtjusning vilket för min del resulterade i tre tröjor varav en var en skiiiitsnygg brun Fred Perry-tröja med blixtlås till Tomas (jag köpte för övrigt en T-shirt till honom förra veckan med texten As I said before, I never repeat myself på eftersom jag tyckte att den var för cool för att INTE köpas. Jag gillar att shoppa och jag gillar att överraska honom, men nu är det slut på ett tag - han får inte börja räkna med det liksom).

Efter andrahandsshoppandet bar det av till Costas för grekisk buffé med Tina, Lina, Miranda, Anna-Lena, Pelle, Lotta, Karin och Eric-Olov vilket var snuskigt gott och väldigt trevligt. Höjdpunkten var när Lottas telefon ringde och alla började nynna med till Bananaphone. Om folk trodde vi var konstiga innan dess fick de det säkert bekräftat då. Mätta och glada promenerade vi vidare till Umeås absolut coolaste affär; PopShop där jag inhandlade en hemlis till Jo-Hanna, samt pratade lite med Lina vars föräldrar driver affären. Hon hade designat världens coolaste babykläder med texten I don't take shit, I make it med en bild på en bebis över. Sååå coolt! Därefter gick vi över gatan och in på DjurMagazinet och gullade lite med kaniner, marsvin och hamstrar samt klämde på pipande hundleksaker så att vi fick onda ögat av kassörskan så vi beslöt oss för att lämna henne och gosedjuren åt sitt öde.

Efter att ha tittat på skor, fått beslutsångest på Bianco och därav gått ut tomhänt innan jag besviket konstaterade att inte en enda skoaffär i Umeå verkar ha ett par vita gympaskor som går upp till vaden, blev jag lite gladare när jag äntligen hittade en stickad blå slipover med V-ringning på H&M (jag överdriver inte när jag säger att jag har sökt igenom varenda jäkla klädaffär i hela stan, samt Josefssons, H&M's, Ellos och Haléns hemsidor efter en sådan) samt ett par röda strumpbyxor. Sen var jag givetvis tvungen att köpa den snygga stickade tröjan jag och Viktor tittade på i tisdags (den med grå linning, den med röd såg tantig ut vilket jag skulle sagt högt till Anna om det inte var så att en tant just stod och höll en röd tröja i sin hand intill...) och om kan köpte för mer än 125 :- fick man köpa en vanlig knapptröja i trikå för 25 spänn vilket jag självklart gjorde. Sista stoppet innan vi halvdog på bussen var Systemet där jag laddade upp ordentligt inför imorgon, för att ha kul utan sprit går ju faktiskt inte...! Precis på väg därifrån träffade vi självaste Jo-Hanna, vilket var jättehärligt ty jag hade nästan glömt hur rolig hon är och hur mycket jag uppskattar hennes sällskap, känner peppen inför imorgon kväll säger jag bara!

Ja, nu sitter jag alltså här och lyssnar på No Doubts Best Of-skiva och skriver ett alldeles för långt och nonsensartat (dvs shoppingrelaterat) inlägg...ack. Ikväll blir det spelkväll med the gang, skönt att bara ta det lugnt och snacka skit. Jag älskar Gänget, insåg jag idag. Shit alltså.

Nej, dags att utmana Tomas i Vetgirig. Hoppas ingen orkade läsa inlägget och att de som trots allt gjorde det inte dog av uttråkning. Laters!
"I had sex with your girlfriend last night." "Where?" "In her v..va..vagina!"

Pick me, pick me...!!

Dagens absolut bästa nyhet (som faktiskt är bra på riktigt, inte bara för att vara på en Dagen-innan-LeilaK's-tenta-från-helvetet-dag) är att vi idag fick mail från studierektor Trädet (hehe) om praktikplatser inför afasipraktiken i november, och gissa vad?! -konstpaus- DET FANNS TVÅ PLATSER I LUND!! 
Två platser..!! Fråga: "Hur många skåningar är vi i klassen?" Svar: Två. Enkel matematik med andra ord.

Till saken hör att detta är ett tillfälle på miljonen, eftersom utbildningen alltid strävar efter att vi ska få plats uppe i norra regionen. Man får fixa praktikplats själv, men då måste man bekosta allt utom handledaravgiften själv och dessutom går ju givetvis elever från närmare studieort (dvs. Lundalogopedstudenterna) före i kön. Jag hoppas hoppas hoppas att ingen i klassen sätter sig på tvären utan låter mig och Tina få vår vilja igenom. Om inte annat ska Tina dra en snyftig historia om hur hon vill uppleva sin 22:a födelsedag hemma i Skåne och Tryggheten för en gångs skull och allt det där.
Ååååh...!!

Annars är det inte så ball, har precis varit på Step Muskel vilket var liiite klent för min smak. Jag blev svettig men inte fullt så utpumpad som jag hade önskat. Om inte klockan varit så mycket, hade jag gärna sprungit lite på löpband eller något efteråt men eftersom det är Dagen D (Dagen Dö i tentasalen) imorgon, var jag tvungen att avstå. Så nu sitter jag här i min egen svettdoft och ångest. Borde duscha, sen läsa igenom Levelts Produktionsprocessmodell. Ach nein.

Tur att det blir lunchande, second handshoppande och vanligt hederligt impulsshoppande imorgon på stan...det kommer bli roligt. Och dyrt. Men skitsamma. Ser fram emot Jo-Hannas fest på lördag, för övrigt. Vi har fortfarande inte setts sedan innan sommaren vilket börjar bli lite töntigt med tanke på att hon bor 500 meter härifrån.

Nej, nu dusch. Funderar på att räcka finger åt Leila nästa gång jag ser henne och tufft utropa: "Parsa den här, bitch!". Men det ska jag inte, hon är bra även om hon gör skitsvåra tentor. Så att säga (!).
Taah!


Jag är kääääär...

...i min nya dator! Det är fortfarande ganska nytt, men jag är ganska säker på mina känslor och kan inte annat än hoppas att de är besvarade...

Dock har den fortfarande inte presenterat sig, så jag vet inte vad jag ska kalla den. Den måste ha ett namn ju. Laser är numera upptaget av den nya dammsugaren, så det går bort...tar tacksamt emot tips från allmänheten, ty fantasin tryter tro't eller ej. Ett datornamn är inget man bara hasplar ur sig hur som helst, jag vill ju inte tvingas döpa om den hallå!

En annan viktig sak: Jag har tagit steget fullt ut och väntar nu på magplasket, men om ni vill stötta/peppa/önska låtar/hålla undan mitt hår när jag kräks av nervositet, så kommer jag vara DJ på NH fredagen den 17 oktober kl 22-02.
Be there and be square!Googlade "DJ" och fann den här på första sidan. Är det sådant som förväntas av mig, låter jag hellre bli tacksåmycket.

Nej, jag är inte död...

...jag är bara dödligt lat.

Jag lovar att uppdatera inom kort såfort jag hittar författargnistan igen...(för det är ju enbart där bristen ligger och inte i det faktum att det mest intressanta jag gjort idag var att köpa schampoo + balsam...typ).

Anygay, vi hörs yo.

 
Jag hjärtar Get Fuzzy för alltid.