Saker som är roligare att göra än att plugga till psykologitentor:

* Tända ett värmeljus och stirra oavbrutet in i lågan tills det självsläcks efter fyra timmar
* Sätta fram osten på bordet och titta på den tills den börja mögla
* Skrapa av ostmöglet och organisera det enligt färgskala
* Kleta upp allt mögel i en sked och slicka på det
* Ropa "Mahnah mahna!" och vänta på att någon (tex. Anna eller Karin) ska svara "Duu duuuu dududu!" (det är faktiskt kul på riktigt. Och så givande, dessutom!)
* Titta på Terminator med tysk dubbning...fast det blir ungefär samma sak.
* Städa en offentlig toalett med en grön TePe Extra Liten-tandborste (snacka om information-processing!)
* Titta på Melodifestivalen
* Titta på Melodifestivalen baklänges
* Reta igång brandvarnaren och hålla den 4,5 cm från örat tills batterierna dör
* Läsa Brott och straff. På dess originalspråk.
* Hålla en målerikurs för apor (det hade jag faktiskt velat testa!)
* Springa naken genom ICA Ålidhem och skrika "Felix gör det goda godareeeee!" så högt man kan. Utan maskering.
* Trampa på en hundbajskorv barfota och glida runt på den i hela lägenheten (hihi, Tiina!)
* Studera parningsbeteendet hos vandrande pinnar
* Ha vandrande pinnar överhuvudtaget
* Samla ihop alla dammråttor i hela lägenheten, rulla ihop dem till en boll och mysa med den i soffan
* I samband med ovanstående aktivitet: Städa lägenheten
* Rensa avloppet och spara innehållet i en kylreda i kylen
* Tvingas se maratonvisningar av Dagens Visa i ett dygn med upptejpade ögonlock
* Kittlas till döds/tills man kissar på sig
* Hållas fast och bli pruttad i ansiktet
* Se hur många kalaspuffar som får plats i den mänskliga näshålan
* Halka på ett bananskal (om inte annat för att det ser så kul ut för alla andra!)
* Samla på sårskorpor i en liten ask
* Äta sårskorporna med mjölk
* Bli spraytannad med messmör
* Använda vaselin som hårbalsam
* Smeta in hela kroppen med leverpastej och ha på dig vanliga kläder hela dagen innan du besöker en schäferkennel
* Äta en vanlig snigel, skal included
* Steka mjölk
* Sova med ett paket Falu Rågrut nedsmulat i sängen
* Fylla badkaret med iglar och hoppa i
* Äta en dyngbagge
* Se en riksdagsdebatt

* Se en riksdagsdebatt i slow motion


Voilá! Bara att skriva ut och kryssa för alternativen ett efter ett i takt som du avverkar dem. Smart va?! Lycka till på tentan alla barn!


Over and out!
Dyngbaggar lägger ägg i kreatursgödsel. Där växer larverna upp och lever på att äta av gödseln. Lägg märke till kvalsterna som sitter framtill på skalbaggen. I den moderna djurhållningen ger man inälvsmaskgifter till husdjuren. Dessa dödar inte bara tarmparasiterna utan även dyngbaggar och andra insekter som lever på att bryta ner gödseln. Avmaskningsmedlen har blivit ett mycket stort hot mot dessa insekter.


Bli dyngbagge-fadder! SMSa ”skithög” till nummer 096 855 86 001 så bidrar du 550 kronor. Världen är full av behövande dyngbaggar, bli fadder redan idag (eller skit i det)!Söndag = Vilodagen

...för alla andra kanske. INTE för mig. Jag svarar på instuderingsfrågor och svarar alldeles för mycket eftersom jag inte riktigt lyckas med urskiljandet av bla bla och viktig fakta.
Allt jobb, all fakta och så handlar det bara om 4 poäng på tentan. Snacka om onödigt...!!
Jag kan inte ens få nöjet att prata med folk, eftersom jag då inte kan koncentrera mig på vad som göras skall = ingen MSN igång what so ever.

Nu gör jag nudlar och hoppas på bättre tider efter intag av föda. Suck. Allt detta jobb,och då har jag dessutom inte börjat kolla på checklistan till alla de resterande kapitlena som vi haft med Grazia. Eller kapitlena vi skulle läsa inför Louises föreläsningar. Eller kapitlet i Bjorklund som vi har till de sista föreläsningarna imorgon och på tisdag.

Det är för mycket, jag orkar inte, hinner inte, kan inte!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!


Sådär. Det lättade lite på trycket. Nu måste jag fortsätta, sova och vila kan jag göra när jag är död. Eller på fredag eftermiddag när tentan är över. Time to buckle down.

Njut av frånvaron av tentor, era bajsungar.

Over and Out!NÅT roligt ska jag väl få ha att titta på...?!

4-day-weekend...

Ja, fast inte egentligen. Det finns ett moln på min himmel, format som en psykologitenta. Suck. Jag borde egentligen plugga i detta nu, men jag har gett mig själv paus tills andra omgången tvätt är i maskinerna.

Vädret är strålande vackert, "bara" -12 grader, vindstilla och strålande solsken. Man borde ta en långpromenad. Egentligen. Men jag hinner inte just nu. Dessutom var jag på IKSU och svettades järnet igår, så jag har uppskov från alla fysiska aktiviteter idag. Imorgon ska jag dit igen, kolla på TV och springa på löpband och sen eventuellt gå på Body Balance. Sen ska jag hem och städa. Jag städar nästan alltid, har jag märkt. Allt ifrån storstädning till diskret plockande med disken eller röjande av köksbord eller ihopplockande och källsortering av sopor. Undrar hur vår lägenhet sett ut om jag inte bott här. Inte för att Tomas är slarvig,  men vi har inte samma städfreni direkt. Nej. Jag påminner om Monica i Vänner, så illa är det.

Egentligen har jag inte så mycket att rapportera...hade seminarium igår, allt gick bra. "Bröst..." (förlåt Thomas, men jag var tvungen...!)
Pratade med Viktor om vår likhet med Jerry och Elaine i Seinfeld. Vi fastställde att jag faktiskt är lite lik Elaine till sättet, men då måste jag också börja knuffa folk och skrika "Get out of here!" såfort jag blir förvånad och/eller chockad. Ska vi väl kunna ordna...Joel är George, även om deras enda likhet skulle vara glasögonen då. Annars är Joel mest känd under namnet Harry Potter. Om ni hade sett honom hade ni förstått. :)

Såg för övrigt att Prison Break börjar sändas igen på måndag, vilket gjorde mig lite stressad med tanke på att jag ligger typ 4 avsnitt efter. Men då har jag ju faktiskt en anledning att ta diverse pluggpauser i helgen...hehehe. Sånt gillar vi.

Nu ska jag göra nåt nyttigt, dvs. fortsätta prata med folk på MSN tills tvätten är klar. Sen måste jag nog plugga. Suck.

Förresten var Johan Glans' uppträdande på Stockholm Live igår bland det roligaste jag sett. Jag älskar den mannen!

Puss på er alla, ät en fralla...eller nåt.
Over and Out!
Jag, Joel och Viktor. Eller något. Eh.

Feta tisdagen...moah!

[feldmansemlan.jpg]

kung! :D

Karin och Anna från klassen tittade förbi och betittade Desperata Hemmafruar samt åt semla med mig och Tomas, mycket gott och trevligt. Annars har dagen mest spenderats i soffan i ett fåfängt försök att försöka förstå och komma igenom artikeln Infantile Amnesia av Mark L.Howe och Mary L.Courage  på 30 sidor till seminariet imorgon med livet och lemmen i behåll (höhö). Det är inte så jättesvårt egentligen, men så många begrepp och olika synsätt och sånt att ha i beräkning...men faktiskt väldigt intressant att försöka förstå varför man inte har några minnen från tiden innan ca 2 års ålder. Jag har alltid bara utgått ifrån att man var för liten för att komma ihåg, men minne är något vi föds med och de funktionerna är pretty much där från början. Ska inte gå in på detaljer, men sug på den här passagen:

The idea that immaturity of the hippocampal region is the basis of infantile amnesia has its roots from the study of human memory pathology. Patients with bilateral damage to the medial aspect of the temporal globe (especially the hippocampus and amygdala) or the diencephalic structures (especially the mammimillary bodies and the dorsomedial nucleus of the thalamus) experience marked anterograde amnesia whereby they are unable to access (or perhaps store) recently experienced events and factual information.

Ja. Just det. Jag kan inte komma ifrån att hippocampus låter som ett läger för flodhästar, amygdala låter antingen som något X-rated eller någon slags munter by i en J.R.R. Tolkien-bok och mammimillary låter som ett smeknamn på Mommies with Guns eller nåt i den stilen. Sådana utsvävningar blir extra tydliga ju tröttare man blir, av någon anledning...

Till saken hör också att jag klantade mig vid kopieringen av den dubbelsidiga artikeln, så att jag, när jag började läsa igår och till min stora lycka klarade mig igenom första sidan relativit smidigt, märkte att texten inte hörde ihop med sida två. Det kan ha berott på att jag endast kopierat de udda sidorna, vilket ju då ledde till att artikeln var dubbelt så lång som jag trott. Och jag tyckte att den verkade jobbig redan från början. Nåväl, ska kolla lite till imorgon och sen ska vi träffas en timme innan i gruppen och prata igenom det innan seminariet börjar. Sen är det 4 day weekend för min del, oh yeah!
Nöjet förtas dock lite av den stundande tentan på fredag i nästa vecka. Men, men.

Jag kommer hem till Skåneland på måndag v 10, stannar t o m söndagen i samma vecka. Vi är nämligen lediga mellan psykologikursen och lingvistikkursen; is nice, I like.

I helgen blir det middag på Taj Mahal med Lotta och Jossan, sen en riktig hemmakväll på lördag ELLER utekväll, det beror på Micke och Viktor...
Föregående fredag spenderades framför Så Ska Det Låta med Viktor och Björn, jag vi hade allsång och åt en massa onyttigheter innan vi kollade på Monty Python resterande tid. Mycket trevligt. Lördagen bjöd på spelkväll med klassen, mycket trevligt. Har förresten lagt in de ca 24 pers i klassen som har MSN idag, så nu kan vi prata även utanför skolan. I'll never walk alone...hehe.

Nu ska jag nog göra mig iordning för sängen, det är en dag imorgon också.
TTFN!

Over and Out!

All Hearts Day...

"Grattis på Alla Hjärtans Dag" måste vara Worst. Translation. Ever. Men, men.
Jag har faktiskt varit supergullig idag, om jag får säga det själv. Imorse skrev jag en kärleksfull lapp till Tomas (som var ledig och därmed låg och snarkade gott som en liten gris...), och när jag kom hem dammsugade jag lägenheten innan jag gjorde nudlar (försökte forma kryddessensen till ett hjärta, men det blev lite misslyckat) samt cappuccino med Marabou chokladsmak. Är jag inte den perfekta flickvännen, så  säg?! :)

Det har blivit dags. Efter ett och ett halvt år under samma tak tänker jag nu försöka ta steget att hänvisa till Tomas som min sambo. Det är lite klurigt med begreppet, eftersom man kan vara 40+ med sex barn och ändå vara sambo. Men pojkvän indikerar bara att vi är tillsammans, inte att vi är så seriösa att vi bor ihop. Finns det något mellanting, tro? "Pojkvän som jag bor med" låter inte så glamouröst, kanske.

Nu är det snart dags att hämta tvätten, sen blir det step up på IKSU kl 19-20, och därefter ska vi fira denna dag med hämtpizza från Ålidhem Centrum. Whooppie!

Tänkte svara på lite frågor som jag (givetvis) snott av Elín:

Vad heter du: Anna Sofia Magdalena Wahlgren

Var bor du: I Umeå.
Trivs du där: Jajjemen!

Brukar du läsa horoskop: Ja, när jag lyckas få tag på en Metro. Då kollar jag: 1. Elvis 2. Horoskopet (västerländska) 3. Horoskopet (österländska) 4. TV-tablån 5. Övriga nyheter

Har du körkort: Japp, ett datorkörkort och ett symaskinskörkort som gäller livet ut. Jaså, biiil...eh nej.
Favoritdjur:

Hästar och hundar. Samt katter.

Festar du mycket: Ehh...ibland? Denna terminen har det inte blivit så mycket rajtan tajtan, men I plan to change that!
Sprit, cider, vin eller öl: Jag rangordnar också: Cider, öl (Corona med lime i), Vin (nåt sötsliskigt...) och sprit.

Brukar du bli för full: Det har väl hänt...men "brukar" brukar jag inte.
Antal kuddar i sängen: Två om man räknar Tomas kudde också.

Äger du ett busskort: Svar positivt. Ett 10-kort med ungefär 2-3 stämplingar kvar.
Vad åt du till frukost: AllBran Yoghurty med Verum hälsofil (blåbär/björnbär), 1 st Actimel, apelsinjuice och kaffe med fruktos och mjölk.

Har du haft sex idag: Vad är DET för fråga?! Nej, för böveln!
Nästa mål i ditt liv: Att klara psyktentan den 2/3.

Hur svarar du i mobilen: "Hej XX!" eller "Hej det är Sofia!"
Antal timmar sömn inatt: Inte mycket. Tomas snarkade, jag somnade sent och sov dåligt eftersom jag tagit en "powernap" på över en timme igårkväll.

Sov du ensam: Nej, jag och Tomas sov samtidigt skulle jag tro.
Din hobby: Samla på mig onödig stilarkunskap, spela spel, se TV/film, umgås med Tomas/kompisar samt äta mycket och gott (läs:onyttigt).

Vad är det för veckodag?: Onsdag.
Vad åt du senast:Nudlar.
Vem fick du sms av senast:
En tjej som SMSat fel och sa att hon inte kunde komma på träningen ikväll eftersom hon var sjuk, samt inte heller i helgen eftersom hon skulle till Malå då. Hon skulle dock ladda batterierna till nästa vecka. (Nej, jag skojar inte!!)

Vem ringde dig senast: Min söte pappa.

Godaste ölen du druckit: Corona med lime.
 Vilka hårfärger har du haft: Kritvitt (as a toddler), blont, rött (efter en misslyckad toning i 8an) samt mörkblont (=nu).

Vad såg du senast på TV: Imorse då jag kollade på M*A*S*H* till frukosten.

Vad läser du för bok just nu: Children's Thinking av D. Bjorkluind. En MYCKET intressant bok. Breath taking, really.

Längd: Det står 160 cm på mitt pass, vilket dock är avrundat uppåt.
Skostorlek: 38-39 usually.
 Hårfärg: Se ovan.

Är du kär i någon: Nej, absolut inte! Eller kanske. Gissa vem! :)

Vad gör du om ett år: Jag gråter mig till sömns av saknad efter Elin, annars pluggar jag väl förhoppningsvis fortfarande till logoped här uppe och bor med min sambo. (se, jag försöker!)

Önskar du att du bodde någon annanstans: En koja i Amazonas regnskog hade inte varit helt fel, men annars: nej.
Dricker du: Dricka bör man, annars dör man. Dricka bör man, ändå dör man.

Vilken parfym använder du: Den dära Puma-parfymen med rosa flaska som jag fick av Tomas i julklapp förra året. Den luktar mums :)

Det var allt. Har även fått veta att Johanna Sällström avlidit, vilket jag tycker är väldigt sorgligt. Uppriktigt sagt blev jag chockad; jag har aldrig tagit dödsbud speciellt bra, men det är extra hemskt när det är en så ung människa det handlar om. Hoppas du får den frid du inte fann på jorden, Johanna.

Sist kommer det ett litet hjärta till alla som betyder något för mig och alla jag tycker om, varsågoda!Over and Out! 


I'm back.

Sorry för uteblivna inlägg på senaste...jag har inte riktigt haft neither the time nor the inspiration. Men en fredagkväll som denna, efter att jag och Tomas kollat på The Usual Suspects och ätit ostbågar (eller ostkrokar som man säger häröver...), passade det faktiskt ganska bra att uppdatera lite granna.

Vad har då hänt sen sist? Tjaa...
Psykologi har börjat pluggas, med bra föreläsare och intressanta teorier, även om jag får buckle down och ta tag i läsningen på allvar nästa vecka...jäkla amerikanska författare; de får betalt per ord, vilket innebär att ett kapitel om Vygotsky är ca 60 sidor för långt...grr! Tur att jag läste engelska förra terminen, känns tryggt.

Jag har drömt en massa konstiga drömmar (Elin, du är inte ensam...även om jag fortfarande inte lyckats hitta någon logisk förklaring till din dröm... :D). För några nätter sedan drömde jag att vi anlände till sommarstället i Falsterbo (som naturligtvis inte var sig likt, men ändå Falsterbo i drömmen...) och märkte att dörren var öppen och att cyklarna stod i oordning (ve och fasa...!!). När vi sedan befinner oss på verandan, kommer en familj bestående av en mamma, pappa och fyra barn (= symboliskt antal?!)ingående i trädgården men fryser när de ser oss. Därefter får de panik och springer därifrån, och vi ringer polisen. Det har alltså bott en annan familj i vårt hus under tiden vi inte varit där. Väldigt skumt.

Andra saker jag ofta drömmer om (feel free to go Freudian on my ass...):
§ Tåg/bussar, oftast innehållande en enorm stress för att hinna med fordonet i fråga.
§ Att jag vaknar för sent och inte hinner sminka mig/inte hittar några snygga kläder utan får låna av min lillasyster och måste stressa som en tok för att hinna åka till skolan med min mamma som är på väg till jobbet
§ Marsvin, rättare sagt en bur innehållande ett marsvin som ständigt glöms bort och vars bur alltid behöver rengöras akut eftersom vi ständigt verkar glömma bort det?
§ Att jag fyndar kläder på rea som dessutom är skitasnygga. Det är väldigt irriterande att vakna i eufori för att sedan inse att allt bara var en dröm och att dagens klädoutfit inte är riktigt så som i drömmen.
§ Kattungar, som är ganska stora och försöker smita ut hela tiden, och vilka bara tycks bli fler och fler.
§ Konstiga grannar, som t ex. när jag drömde att en konstig, utländsk familj flyttat in i huset mittemot, eller inatt när det bodde en märklig liten kille längst ner på gatan, eller när jag drömmer att Linas familj gör om i sitt hus och jag på något mytiskt sätt alltid verkar smyga in när de inte vet att jag är där, t ex. mitt i natten.

Mycket märkligt.
Imorgon väntar bilresa till Piteå med Öppet Hus samt Jempans födelsedag på söndag, ska bli trevligt :)

För övrigt har vi (läs: JAG) äntligen fastställt vilken låt som kommer spelas på vårt bröllop, nämligen Bill Withers med Lean On Me. Angående eventuella barns namn är vi fortfarande inte riktigt överens, då Tomas envisas med Roland, med argumentet att det är ett hjältenamn. No way Hosé säger jag bara...

På teknikfronten är det förändringar på G, vill jag lova! Idag var vi på Clas Olsson och köpte en bärbar telefon, för nu ska vi skaffa fast telefon! Kan det bli mer vuxet?! För övrigt kan jag meddela att jag nu officiellt gör slut med 3. Mitt abonnemang går ut idag, och trots ivrig övertalning är jag otrogen med Telia och Halebop. Det blir en grön telefon med kontantkort, vilket skall fixas på måndag.
Tomas är fortfarande lite besviken över att vi inte köpte den superfräna biltelefonen på CO, som var snygg, cool och DESSUTOM kostade mindre än den jag ville ha. Den var dessvärre inte trådlös, samt väldigt obekväm att prata i, eftersom den i princip var en leksaksbil man höll mot örat så att hjulen var i vägen. Men när vi var på Nordea för att lösa ut en check, var han duktig och höll sig tyst och stilla hela tiden utan att lägga sig ner på golvet och skrika som han brukar när han är trött. Då fick han en Marianne-kola av mig som jag tog i skålen vid kassan. Han kan vara duktig när han vill, den lille krabaten... :)

Ett litet låttips innan vi slutar: Trodde aldrig jag skulle uppmuntra till belyssning av en Otis Redding-cover, men Sittin' On The Dock of the Bay med Pearl Jam är faktiskt riktigt bra.

Nu drar jag.
Over and Out, boyscout!