Whiskey In The Jar...

...med Metallica är KLART underskattad.

Jahapp, då står man inför ett nytt år snart. Men först skall nyårsafton klaras av, med allt som hör till. Därav gjorde "Gänget" en äventyrlig resa över Sundet till Helsingör igår, mycket trevligt må jag då säga! Tur att det inte blev en "tio timmar lång mardröm"...vi fick tag på vad vi sökte tycker jag, och imorgon ska jag och Elin köpa alla dryckestillbehör och sådant som behövs för att blanda stans godaste drinkar. Jag hade tänkt ta det chill, alltså dricka långsamt och känna av gradvis när det till sist räcker. Jag vill helst inte bli så spiritusinfluerad som sist på Västgöta Nation. Elin ska helt enkelt inte behöva korrekturläsa fler mail,och Tomas ska slippa få fler "jag älskar dig. Puss. /Din Sofia"-mail...ehm.

Idag har jag inte gjort något vettigt överhuvudtaget. Eller jol, jag har varit duktig och sorterat ungefär hälften av mina tusentals kassar och påsar med gamla skolgrejor, papper och annat som jag bara slängt ut i garaget under åren. Väldigt intressant att kolla igenom, faktiskt. :) Hittade en gammal pärm från lågstadiet, längst fram sitter ett färgat papper med små uppklistrade lappar på med kommentarer från mina dåvarande små klasskompisar som var och en har skrivit något positivt om mig. Jag var sjuk då denna övning genomfördes, men alla skrev om mig iallafall och jag slapp skriva om någon :D
Alla kommentarer var i stil med: "Du ritar bra", "Du är snäl", "Du kommer på roliga lekar på rasterna" och sånt. Anders stavade också mitt namn Sofija, lite original you might say.
Hittade också en hel drös gamla noveller jag skrivit, varav ungefär 99,9% utgörs av hästnoveller av något slag. Stackars lärare...

Imorgon ska jag först till Nova och kolla efter jacka och skor, sen drar jag till ICA Kvantum och shoppar tillbehör med Elin. Sen hem till henne och göra paj samt göra oss nyårsfina tills vi ska vara hos Rebecka klockan 19.00. Det ska bli kul! :D Jag ska vara supersnygg och ha på mig följande:

* Svart linne från Vero Moda med smala guldränder
* Svarta byxor från GinaTricot
* Guldigt pärlhalsband ELLER guldhjärta i kedja,också från GT samt örhängena från Johanna i form av tre stora ringar i guld och svart
* Guldstövlarna från Haléns
* Guldglittrigt bodyglitter från H&M

Oh yeah! Synd bara att Tompa är i Skellefteå, ingen puss på tolvslaget där. Men jag klarar mig, för den tredje kommer han hit! Det ska bli SÅ kul och mysigt! :)

Sötast just nu är ändå de två små monstren, Sigge/Henke och Zlatan. De är helt galna, far runt som tosingar, bråkar, jamar,morrar och har sig. Kissar i sängar, river blommor, lägger sig på tidningen man läser, klättrar på bordet...de kommer undan med allt eftersom de är så söta. För det ÄR dom ju...!!

Nu ska jag gå och kolla om min prinsesstårta är kvar i garaget och om den är edible isåfall. Skulle inte tro det, men man vet ju aldrig.
Ha det fint och GOTT NYTT ÅR!!

Over and Out!


Jerry: We say your father in town today.
George: In town? Are you sure?
Elaine: Yeah! He was talking to a man in a cape.
George: A CAPE?!
Jerry: Yeah!
George (efter a short pause): ....Was my father wearing a cape?

Mitt standardsvar på ALLA telefonsvarare kommer från och med nu att vara:

Hi, it's George. I got nothing to say. -beep-

Jag älskar Seinfeld.

Nottin No Go So - Notch


http://bubbl3z.imeem.com/music/-gZVsBno/nuttin_no_go_so/

Me love.

Nantook, Beckasinen, T-race, María och Tiinis : infinn er utanför V.E.S.P.A. imorgon kväll kl 19, jag har bokat bord! :)

Puss på Tomas!
Over and Out!

The Big 2 And 0!

...så var man 20. Eller, tekniskt sett var jag inte född vid den här tiden för 20 år sedan, eftersom jag föddes 22.30 på natten eller nåt sånt. Men ÄNDÅ. :) Känns helt okej!

Nu ska jag fördriva tiden till min födelsedagsmiddag klockan 1700 hours. Och baka en prinsesstårta med Challis. Fast främst av allt kanske jag borde klä på mig. Ja, det borde jag.

Over and Out!

Glædelig Jul!

Jag sitter vid datorn med en kissekatt i knät och påbörjar ett julaftonsinlägg för andra gången eftersom han (katten) började trampa på tangentbordet och klickade bort rutan innan. Nu leker han med sin svans/attackerar allt som rör sig inklusive mina händer när jag skriver. AJ. Jag ser ut som ett rop på hjälp, med sår och ärr över handleder och händer. Men misströsta ej, det är bara resultatet av att leva med tre katter...

Det är numera även klart att det är två killkatter det rör sig om, och inte en tjej och en kille som vi först trodde. Sigge är en Sigge men Selma är numera en Zlatan. Pappa och Olof tycker vi ska döpa om Sigge till Henke. När jag påpekade att det inte är S i det namnet, vilket man ska ha i kattnamn så att de hörs bättre, sa pappa: "Jodå, i Larsson!" Så den stackars katten är förvirrad för tillfället.

Det blev en fin jul i år, även om den rätta julkänslan aldrig riktigt infann sig pga. snöbristen. Men julbord, granen, Kalle Anka och allt annat gjorde det till en praktjulafton iallafall, måste jag säga. I julklapp fick jag: En Snobbenpyjamas, (ganska mycket) pengar, tecknarpennor, Martina-Koden, en skitsnygg tavla, en kylskåpsmagnet + Polly + Ansiktsmask av Challis, en afrikansk rasta-staty av Olof och lite till.
Julklapparna till mormor, morfar och farmor i form av almanackor med bilder på oss själva var väldigt uppskattad, känns bra. Nu ska jag nog ta på mig min nya pyjamas och se film/spela spel med resterande familjen. Johanna ringde hem från Indonesien faktiskt, hon verkar ha det bra.

Om tre dagar blir det ännu fler paket för min del, can't wait! :D
Ha det finfint, det har jag för nu sover Zlatan i mitt knä :)
Over and Out!Till er som undrar hur tomten ser ut resten av året...
Här har ni den nakna(!) sanningen.

Nytt frågmojs...

Hittade ett sånt där gammalt frågmojs-kedjemail, som jag ju MÅSTE publicera. Feel free to copy!

1. Vad är klockan: 21.34

2. Namn: Sofia

2. Fullständiga namn: Anna Sofia Magdalena Wahlgren

3. När fyller du år:  Om 9 dagar. Resten får du räkna ut själv!

4. Stjärntecken: Stenbock.

5. Hur gammal är du: 19 år och 356 dagar.

6. Tatueringar: Inga jag känner till iallafall...?

7. Är du kär: Ja. :)

8. I vem: Säjjer jannte! HA!

9. Har du varit i en annan världsdel: Jag bor i Umeå. Annars: nej.

10. Har du tyckt om någon så mycket så att du har gråtit: Ja, det har jag.

11. Har du varit med om en bilolycka: Ehm...tror inte det?

12. Har du brutit nåt ben: Nej. Så spännande är jag.

13. Korv eller hamburgare: Hamburgare!

14. Pepsi eller Cocacola: Coca Cola!

15. Öl eller vin: Om öl: Corona med lime i. Om vin: Nåt sliskigt dessertvin...

16. Glaset halvfullt eller halvtomt: Beror på om jag håller på att hälla eller har druckit upp hälften. Duh!

17. Favoritfärg på underkläder: Mina egna eller andras? :D Vitt får mig att se brun ut även när jag är vit som en albino...

18. Skostorlek: 38-40 beroende på skons struktur. Har ganska stora fötter för att vara tjej och pygmé.

19. Favoritnummer: 2 

20. Vidskeplig:  Ibland? Säger "peppar peppar" allt som oftast men kan numera lägga nycklar på bordet och gå på A-brunnar.

21. Favoritmusik: Allt och ingenting. Just nu gillar jag mest Muse, David Bowie och James Morrison.

22. Låt: Changes med David Bowie är himla bra tycker jag. Annars den där låten som är med i Axe-reklamen där Ben Affleck är med. Den som kan säga vad den heter så att jag kan ladda hem den får en PUSS!

23. Blomma: Liljekonvalj, syrén och hyacint.

24 Ett ämne som jag hatar att tala om: Ehh...inget direkt sådär på rak arm. Jag pratar om allt. Och ganska mycket dessutom.

25. Disney eller Warner Bros: DISNEY! (Aladdin)

26. Favoritsnabbmatställe: Burger King, sushi, kinesmat.

27. Senaste gången du var hos läkaren: Hm. Kommer jag inte ihåg. Tandläkaren var dock för kanske en månad sen, kostade över 350 spänn att laga en tand som det fortfarande isar i då och då. Smidigt.

28. Favoritfärg: GRÖN

29. Vad gör du om tio år: Då är jag färdig logoped, har 1 ½ barn, en häst (Saffran) och en Tomas i ett litet hus någonstans i Sverige. Var återstår att se...

30. Vem fick du det här mailet av: Det kommer jag inte ihåg. Ellinor tror jag?

31. Vem av dina vänner bor längst bort: Alla som bor här nere. Iallafall för tillfället.

32. Det bästa: Det som är bäst. Ha! 

33. Vem tror du kommer svara sist på det här testet: Christer Fugelsang, för han är i rymden och går.

34. Speciella vänner: Alla mina vänner är speciella, var och en på sitt sätt...hehe.

35. Vad skulle du ändra med ditt liv: Jag skulle kunna vara lite längre, smalare och brunare. Och kunna få längre hår än till axlarna. TACK.

36. Har du dator hemma: Nej, detta har min tama apa skrivit på jobbet.

37. Favorit-CD: Svårt, svårt. Just nu är det nog min dubbel-CD med Aretha Franklin och Otis Redding.

38. Bästa känslan: JUL, jag-måste-skrika-högt-av-glädje-glädje, kärlek och känslan av att preciiiis glida in i sömnen...

39. Det första du tänker på när du vaknat: En timme till...!

40. Blir du rädd eller inte rädd av oväder: Jag var rädd när jag var liten, nu är jag mest fascinerad och glad över att befinna mig inomhus (förhoppningsvis).

41. Om du fick vara en annan person/katt: Person: Scarlett Johanson. Katt: Bucky i Get Fuzzy. 

42. Vad finns på väggarna i ditt rum: VÅRT rum om jag får be. Två kattavlor, ett stort foto på svart-vita kor samt Uma Thurman på en Pulp Fiction-affisch.

43. Vad finns under din säng: Damm och mina röda morgonskor.

44. Skriv något till personen som du fick det här mailet av: Eh?

45. Nämn den person som troligen inte kommer att svara: se fråga 33.

46. Vem kommer garanterat svara: Elin och Rebecka. Hoppas jag!

47. Oförglömlig resa: Piteå maj 2003 och Praha i 3:an.

48. Vad skulle du vilja säga till någon men vågar inte: Vet inte?

49. Favoritsport: Hästhoppning måste jag väl säga.

50. Blyg eller utåtriktad: Jag är väldigt blyg och socialt hämmad.

51. Smeknamn: Suffe, Rocky, Soppan mfl.

52. Vad tycker du om att få: Presenter och kärlek = sugah!

53. Något du inte gillar hos dig själv: Att jag pratar för mycket ibland och har dåligt tålamod.

54. Tycker du om att läsa: Svar ja. Allt utom "Pälsen".

55. Vad talar du för språk: Skånska, svenska, engelska, danska, franska och minilite spanska samt umemål. Iallafall lite grann.

56. Vad gör du helst på fritiden: Sover, slappar, äter godis och ser på TV.

57. Berg eller kust: Kust (Falsterbo).

58. Vad är skillnaden: Försök dyka från ett berg istället för i havet så får du se.

59. Vad är du mest rädd för: Döden, krig och det framtida samhället. How optimistic.

60. FavoritTV-program: Anna Pihl, Prison Break, Ugly Betty, Grey's Anatomy, Simpsons, Scrubs, Jackass, Wildboyz etc. etc.

61. Varmt eller kallt: Varmt. Fast kallt ibland när jag svettas.

62. Lockigt eller rakt hår på det motsatta könet: Det spelar ingen roll, bara det är på HUVUDET du menar.

63. En hälsning till alla dina vänner: Lövv ja all! *puzz å kjamizzaj*

64. Vad är klockan: 21.53.

65. Var detta trevligt: Väldigt. Can I go now?

Home, sweet home...

...inte för att jag vill bort från Tomas och Umeå, men Hemma med störst H är ändå Hjärup och Skåne. Inte mycket har förändrats, förutom att katterna blivit vääldigt stora - inga kattungar längre där nej!
Jag är en härmapa, så nu kopierar jag skamlöst Elin som kopierade Rebecka:

Favoritjulsång: Jag håller med Elin om Last Christmas, annars är S-Connections It May Be Winter Outside väldans bra. Och Jul Igen med Just D. För att inte glömma alla gamla godingar; Nu tändas et cetera.
Favoritjulprogram: KALLE ANKA OCH HANS VÄNNER!!!! Kommer ALDRIG att ge upp...
Favoritjulfilm: Svårt. Kanske Kan Du Vissa Johanna, fast den orkar man nästan aldrig se färdigt eftersom det är så nära inpå julklappsutdelningen.
Favoritjuldoft: Mina pepparkaksrapar...ehh...nejmen, granris, glögg och pepparkakor.
Favoritsak att göra under julen: Hitta den perfekta julklappen, baka pepparkakor (läs: äta degen), slå in paket och bara ta det lugnt i pyjamas på juldagen.


Jultraditioner
Vilka färger dekorerar du din julgran i? Alla möjliga...det finns inget specifikt mönster är jag rädd.
Vad äter du till julmiddag? Köttbullar, prinskorv, vörtbröd med ost och litervis med julmust! Sen blir det lutfisk med bechamélsås (mumma) och sist risgrynsgröt som i mellandagarna blir ris à la malta.
Går du till kyrkan på julafton? Nej?
Vad gör du under högtiden? Ger och får julklappar...?
När sätter ni upp julgranen? På julaftons morgon. Vi är ganska sena. I år får vi dock nöja oss med plastgran vilket vi gjort sen vi skaffade katt. Det är vältsäkert.
Brukar du dekorera fönstren eller självaste huset med ljusslingor? Nej, SÅ amerikanska är vi inte...

Detta år...
Kommer du fira med familjen? Absolut!
Kommer du gå till kyrkan? Nej, inte om ingen tvingar mig.
Kommer du baka? KLART jag kommer...!!
Kommer du ge bort julklappar och julkort? Julkorten har kommit fram som det ordentliga par vi är, och julklapparna är inhandlade men oinslagna.

Imorgon ska jag städa huset inför julen, får betalt. Men vad gör man inte för sina kära föräldrar? Satt och kramade pappa hela Chicken Little som vi såg precis. Jag har nog längtat mer efter dem än jag trodde? :)

Nu ska jag väl sova snart, antar jag.
Have it so good!
Puss på Tomas som jag inte kan pussa gonatt live ikväll!
Over and Out!

Hugh Jackman...

...är faktiskt snygg?!
Iallafall i The Prestige. Christian Bale var lite av en besvikelse med sin ASFULA dialekt. Typ Cockney. Och nej, det är inte sexigt. Scarlett var med iallafall. har hört att hon ska vara naken i sin nästa film, show it all so to speak. Ska bli...intressant?

Våra uppsatser är rättade och finns att hämta hos Gun Marie, ska kolla det imorgon. Några behövde tydligen skriva om sina....tänk om jag är ibland dem?! :|
Ska kolla realiaresultaten också...men det gick nog bra. Iallfall G.

På MÅNDAG kommer jag. Och jag längtar hem. Och efter julen. Och efter familjen, katterna och kompisarna. Och så kommer Tomas efter den 3/1. Hoppas jag. Annars...!!

Här kommer lite sexy pictures på Hugh Jackman. Enjoy!


Jag fångar bollen...!! BRÄND!Du har nåt i ögat...ska jag ta bort det?


"Hon ba' å ja' ba'..."Det var nåt jag skulle säga...men jag glömde bort det.

That's all for today, kids.
Over and Out!

Sankta...san...Zzzzzzz....

Jag är lite smått trött. Kom precis hem från SF Filmvaka, fick sticka tidigare för det drog ut över tiden ganska rejält...
Filmerna var som följde:
1. The Prestige
2. The Holiday
3. Déjà Vu

Nu har jag bytt om, ska äta frulle och bälga i mig kaffe innan grammatikprovet kl 9.00. Bara jag får G så...

Jag är numera blivande logoped, fick reda på att jag kommit in igår. Eller i förrgår är det ju egentligen, tekniskt sett. Whaaaaaatever. Glad är jag iallafall!! :)

Längtar efter Lucia-fikat efter provet, ska bli myspys.
Snart!!
Puss på er mina älsklingar!
Over and Out!!


Snorunge...

...jag är totalsnorig och rosslig. Men ingen feber iallafall!
Skriver uppsats just nu som ni säkert märker...ska vara inlämnad innan 16.30 i eftermiddag. Sofia kommer lämna in den 16.29 typ. Neeej, men nu går det väl ganska bra antar jag.

Det blev en pojke!! Jag och Tomas har numera en fadder-son, han heter Vinod, är 4 år och kommer från Indien. Han är väldigt söt :)

Imorgon blir det grammatikplugg på UB, sen kanske Filmvaka på SF. Om våra biljetter inte släppts då vi glömde hämta ut dem i fredags. Så bra är vi...!!

Nej, nu ska jag återgå till min uppsats.
Jag lider med dig, Elin!!

Over and Out!

P.S. Nu är det EN vecka kvar tills allas er favorit-Rocky kommer hem, tjooohooo!! D.S.

Onsdag.

Jag och Tomas ska ha barn....och nu ska jag plugga British Realia. Tjo!

Shobedooah

48 frågor

1. Var hittade du den här listan?
I Elins blogg, it's a total rip-off... :D
2. Var är dina föräldrar födda?
Båda i Lund. Tror jag? Kanske pappa är född i Malmö iom att de bodde där då?
3. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Hm...det var nog...LimeWire innan Tomas tog bort det för DC++
4. Vilken är din favoritrestaurang?
MAX funkar alltid...sushi och kinamat är gott, eh...annars måste jag nog säga...jag vet inte?
5. När badade du i en pool senast?
När vi var i Turkland tror jag.
6. Har du varit med i någon skolpjäs?
Klart jag har! Jag var amma i vår pjäs om Abraham och hans folk, tomtemor i sexan och rödluvan i ettan. Jag spelade "Blinka Lilla Stjärna" på cello. Det var vackert.
7. Hur många barn vill du ha?
Tre stycken varav ett tvillingpar.
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Skulle vara dansband eller heavy metal då.
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Jag har redan röstat. *duh*
10. Vad har du för TV-kanaler?
1,2,3,4,5,6,Eurosport,MTV,Discovery och SVT24.
11. Har du åkt moped någon gång?
EN gång. Jag körde och det gick...inte så bra.
12. Har du busringt någon gång?
Eh ja.
13. Har du fått felparkeringsböter?
Med tanke på att jag inte har körkort än så: nej.
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Nej, det har jag ej men jag kan tänka mig fallskärm.
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Hm. Måste vara...Alanya i Turkiet.
16. Har du en egen trädgård?
Nej, inte i Umeå men i Hjärup. Den är BARA min...
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Kalle och Hobbe, Get Fuzzy och Zits.
18. Kan du alla orden i nationalsången?
Nej. Men min lillasyster sjöng: "Ja jag vill leva, jag vill dö i skogen" :)
19. Badkar eller duschkabin?
Badkar alla gånger!
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Borat. Lätt.
21. Favoritpizza?
Brukar ta Funghi. Annars allt med tomatsås, mozzarella och champinjoner (som  min vän Elin)
22. Chips eller popcorn?
CHIPS. (Pringles gröna, anteckna!)
23. Vilken färg på läppstift använder du?
Jag använder inte läppstift, bara läppglans. Tomas använder dock L'Oréal nyans "laxrosa"
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Nej, inte vad jag vet?
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej. Faktiskt inte.
26. Apelsin- eller äppeljuice?
Apelsin, no doubt.
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Det var nog...Burger King med Elin och Rebecka efter ÖG. Tror jag?
28. Favoritchoklad?
Mmm...Marabou mjölkchoklad. Och Twix med vit choklad...
29. När röstade du senast?
När det var val. Kanske.
30. När åt du en hemodlad tomat sist?
Det var nog längesen, för det kan jag inte komma ihåg.
31. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Ja, jag har två silver från Minitennisturneringar. Fast det var placketter. Men en gång vann jag en årsprenumeration på Bamse för en teckning jag ritade i en teckningstävling.
32. Är du bra på matlagning?
Mjaee. Sådär. När jag vill.
33. Klarar du att tanka själv?
Tänka kan jag, men inte tanka.
34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nope. Men det har varit näääära.
35. Pepsi eller Coca Cola?
Coca Cola Light under pistolhot.
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
På Norregård när jag serverade men annars: nej.
37. Vad var det senaste du handlade?
Det var...ett paket mjölk tror jag?
38. Har du kräkts offentligt?
Ehm. NEJ, jag kräker inte, det är en social spärr... :D
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Jag har mångmiljardär kvar isåfall.
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
"första ögonblicket"? ÖGONKASTET heter det väl? Isåfall KANSKE.
41. Har du ringt något betalnummer?
Jag tror inte det men man vet ju aldrig.
42. Kan man vara vän med sitt ex?
Nej, det tror jag inte. Inte nära iallafall.
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Min farmor när hon brutit lårbenet tror jag.
44. Hade du mycket hår som liten bebis?
Nej, jag var skallig tills jag fyllde ett typ. Såg ut som en liten gubbe, det har t om min mamma sagt.
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Jag har fått höra att det är för långt, men det är bara skitsnack ;)
46. Vad har du i din väska?
Knark, alkohol och vapen. Oftast.
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Pussar Tomas godnatt. Faktiskt! :) Annars brukar det vara en höjdare att borsta tänderna. Eller knäcka ryggen innan man lägger sig i sängen.
48. Vad är du tacksam för idag?
Att...realiaprovet inte är förrän på fredag, för jag har inte pluggat så mycket. Och för att...Tomas är min och...för att det är jul snart. Och att jag fyller 20 om 22 dagar. Och...ja. Allt. Just idag alltså :D


Min idol som jag sett på riktigt TVÅ hela gånger och som räddade min barndom: IKA i rutan!!
Alla som var rädda för henne är norrlänningar och fattade inte vad hon sa...Hört på Posten, Ålidhem Centrum, Umeå, fredag ca 16.04:
Liten pojke klämmer på en Fantaflaska: Va ä dä pappa?
Pappan: Det är läsk. Det är farligt!

Undrar vad han säger om knivar och vapen isåfall?
Nu ska jag läsa realia.
Over and Out!