Just nu...

...kan jag inte sluta lyssna på Only You med Yazoo (en typisk syntgrupp från the 80's och jag gillar inte originallåten egentligen, men ack...det är så...ja, lyssna själva!). Låten är med i den kanske smartaste och roligaste komediserien någonsin, nämligen The Office. Jag tror att det är samma sak med The Office som med Seinfeld; antingen tycker man att det är roligt, eller också inte. Det finns inget mellanting. Jag för min del, älskar serien och alla karaktärer inblandade (utom möjligtvis Finchy, men han fyller ju också någon form av funktion).
Och jag kan inte sluta lida med Dawn och Tim...det är kärlek. Åh. Jag ska absolut inte avslöja något här, men jag håller med Viktor om att de sista tre minutrarna i serien är helt och fullt genialiska."Some people are intimidated when talking to large numbers of people in an entertaining way. Not me."  (David Brent)Åh. Jag började gråta i sista avsnittet på grund av Dawn och Tim. Jag säger inte mer än så, men....ååååh.
Gareth, trying out a chat up line in Chasers:
"Condom's come in all different flavours nowadays. There's strawberry and curry and that. Do you like curry?""If a military man like you, a soldier, er, could you give a man a lethal blow?"
"If I was forced to, I could. If it was absolutely necessary, if he was attacking me."
"If he was coming, really hard?"
"Yeah, if my life was in danger, yeah."
"And do you always imagine doing it face to face with a bloke, or could you take man from behind?"
"Either ways easy."
"So you could take a man from behind?"
"Yeah."
"Lovely."

(Gareth, Tim and Dawn)

"If you're so clever, what am I thinking now?"
"You're thinking how can I kill a tiger armed only with a biro."
"No."
"You're thinking if I crash land in a jungle will I be able to eat my own shoes."
"No. And you can't"
"What are you thinking Gareth?"
"I was just wondering whether will there ever be a boy born who can swim faster than a shark."


(Tim and Gareth)
Sådär. Det var min lilla hyllning till Världens Bästa Komediserie (nästan iallafall. Seinfeld, Scrubs, Vänner och alla andra finns ju också. Men The Office är...The Office :P)

Nu ska jag äta ICA-pizza och fundera ut hur jag ska kunna ta en joggingtur i snöstorm. Vädret är tokigt här uppe.

Toodles!


Idag...

...är det exakt ett år sedan jag började på Logopedprogrammet. Man skulle, på ett sätt, kunna säga att det var då mitt liv började på riktigt. Jag säger som Karin, jag har inte ångrat mig en enda sekund...inte ens under lingvistiktentan from hell. :P Jag har funnit min plats, är där och den jag vill vara. Min klass är underbar och trots att det stundtals kan vara jobbigt att vara så långt hemifrån och kallt som i en eskimågump, så trivs jag som fisken i handsken (dvs. alldeles ypperligt).
Jag menar, en bild säger mer än tusen ord:

image40

Jag och Elin leker badass-kirurger efter att ha betittat en stapedotomi (OK, början iallafall...se föregående inlägg). Det var inte utan att det infann sig en viss adrenalinkick, vill jag lova!

Jag vet inte vem jag ska tacka för att jag kom in och för att jag fick en superklass med de bästa vännerna i världen (förutom vissa hemmavid eller i Norge tillexempel :P), men: TACK. :D

Och så kan jag ju säga att jag har ett "hemligt" projekt på G. Inget stort och inget som rör någon annan än mig. Typ. Jag berättar när det är säkert att jag kan och vågar...kanske. Låt oss bara konstatera att man ibland faktiskt kan ha fyllemodet att tacka för NÅGOT. :P

Toodles!

Igår kväll...

...var bästa kvällen ever. :) Jag kommer aldrig att glömma det, tack så HEMSKT mycket!! Det är utan tvekan det finaste någon någonsin har gjort för mig, och jag hade inte den blekaste aning heller. :P
Karin, Anna, Lotta, Elin, Andreas, Tomas, Gustaf, Lina, Tina, AnnaMaria, Arvid, Jonas, Patrik, Karl, Emma, Lina, Jessica, Robert och Rebecka: TACK för en alldeles underbar kväll och tack för alla fina presenter! Er blotta närvaro var nog, kan jag säga :)

Idag är jag trött och pre-förkyld men alldeles varm i hjärtat. :)


image39
Ungefär såhär såg jag ut när jag öppnade mina presenter. Fast jag hade inte blå hatt och slips på mig. Men leendet och ögonbrynen är desamma. Dock var det lite mer glada miner från mina åskådare än såhär... :P

Såhär sist men absolut inte minst, måste jag publicera texten till min alldeles egna låt, framförd av Karin och Lotta feat. Anna på beatbox. Jag har den på video så att jag kan se den om och om igen :)

Sofias Låt (Melodi: Maria med Blondie)

Hon ser ut som hon inte förstår
Men egentligen har hon skitfint hår
Åååååh man vill ju ta det på sig

Hon pluggar till logoped
För hon vill inte bli nån smed
Åååååh det gör oss jätteglada

Åååååh, vi vill ta på henneeee
Åååååh, ta på hennes håååååår

Ref. Sofiaaaaa, du är en tia
Du gillar hundar och baaajs
Sofiaaaaa, du är en tia
Du får oss att må jättenaaajs

Hon vill köpa sig en tax
Och vi vet att hon bruk' gå på Max
Ååååååh, vi vill köpa dig ett Skrooov

Hjärup är din stad
Och du är jämt snäll och glad
Ååååååh, vad vi tycker om dig

Ref. Sofiaaaaa, du är en tia
Du gillar hundar och baaajs
Sofiaaaaa, du är en tia
Du får oss att må jättenaaajs

SOFIAAAAAAAH!

Man kan inget annat än må härligt när man har såna vänner. :)
Nu ska jag beställa kurslitteratur, över det man kan bli sur.

Ha en supersöndag, y'all! Toodles!Coolest. Day. Ever.

Idag har jag:
1. Fått ha på mig riktiga scrubs (blåa och ganska för stora, but still!)
2. Fått ha på mig hårskydd (trots att jag numera har max 5 cm långt hår på de längsta ställena sen jag klippte av mig håret den 2 januari) och munskydd (vilket blev varmt. Tur att jag hade borstat tänderna innan, annars hade jag kräkts av min egen andedräkt over and over again)
3. Fått komma in i en riktig operationssal, där jag fick se en sövd människa för första gången i mitt liv (eller, rättare sagt, en sövd människas vänsteröra och fötter. Men ändå...!)
4. Det bästa till sist: Lokalinjicering av adrenalin (för att dra ihop blodkärlen och minska blödning) samt borttagande och av en bit muskelhinna från temporalismuskeln (tinningmuskeln för lekmän) som sedan skrapades fri från muskelfibrer. Denna hinna skulle senare användas för att laga ett hål (perforering) i trumhinnan på samma patient.
Vi fick sedan bevittna hur man vidgade yttre hörselgången genom att skära bort lite brosk, för att sedan "skära av" örats bakre förankring och "vika upp" örat mot skallen. Därefter vidgades inre hörselgången genom borrning med diamantborr, och sedan fick vi se hur man vek upp trumhinnan så att stigbygel, hammare och hörselsnäcka blottades. Och precis då själva operationen med stabilisering av hörselben samt lagning av tympaniperforering (hålet i trumhinnan) skulle börja, var det dags att gå tillbaka och byta om till vanliga kläder igen för trachealkanylsdemonstration, vilket inte alls är så coolt som det låter eftersom vi inte fick se det på riktigt utan bara i teorin. Suck. Men fasiken vad coolt det var! Kan dock tillägga att jag inte kommer äta risgrynsgröt med saftsås under den närmaste tiden...

image38
Här tänkte jag egentligen ha en blodig operationsbild, men sen tänkte jag om. Det kan ju vara en bra idé att blidka de få stackars människor som faktiskt läser min blogg och inte istället skrämma bort dem. Dock kommer det en bild på mig och Elin in scrubs inom kort...alltid något att se fram emot.


Nu ska jag städa. Kanske inte riktigt lika coolt, men vad gör man?

TTFN!

Såhär dagen efter...(det nya årets början alltså!)

Vad gjorde du 2007 som du aldrig gjort förut? Jag pluggade till logoped, det har jag inte riktigt gjort förut. :P
Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2008? Mjaee, jag försöker hålla dem, men det brukar bli som efter varje svullarhelg när man tänker "IMORGON börjar mitt nya liv..." och sen blir det ingenting av det. Jag har gett ett, men det är det gamla vanliga med att leva sunt, så det tänker jag inte ens prata om för det är så tråkigt...
Fick någon i din närhet barn? Inte någon i min direkta närhet, men några i periferin typ.
Dog någon i din närhet? Nej. (peppar, peppar!)
Vilka länder besökte du? Hmm...jag tror faktiskt att jag höll mig innanför riksgränsen, men...jag kan ha besökt Danmark nån gång, jag minns inte.
Vad skulle du vilja ha 2008 som du saknade 2007? Lite mer tid för annat än måsten.
Vilket datum från 2007 kommer du minnas, och varför? Den 22 januari, ty det var då en ny epok inleddes i och med att jag började på logopedprogrammet.
Vad var din största åstadkommelse? Det kan mycket väl ha varit mina framträdanden i spexet. Jo, det är det nog.
Vad var ditt största misslyckande? Hm. Jag vet inte?
Vems beteende förtjänade att firas? Tomas. Det faktum att han står ut med mig är beundransvärt i allmänhet, men att han stod ut med mig förra terminen när jag mest var stressad, frånvarande och irriterad hela tiden är värt ett pris av något slag...
Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg? Tjaaa...den/de personer som bestämde att vi skulle börja imorgon gjorde mig rätt så upprörd, annars skulle det väl vara en viss lärare som konstruerade frågorna på en viss lingvistiktenta. Typ. Annars...äh, det finns väl några till men inget vi behöver nämna här.
Var tog det mesta av dina pengar vägen? De gick till diverse spexköp (!) i form av mat, transport o dyl. Annars gick det nog till mat i allmänhet. Och spontanshoppingen, vi får inte glömma spontanshoppingen.
Vad gjorde dig jätte, jätte, jätteexalterad? Hm. Det måste vara Sagaveckan. Det var mest överskottsenergi och adrenalin hela den veckan, om jag minns rätt...och det gör jag.
Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2007? Hm. Svårt. Hur ska jag komma ur det här utan att avslöja min ofantligt dåliga musiksmak?! OK, jag säger Man!I Feel Like a Woman med Shania Twain och ja, den är...just det: spexrelaterad.
Bästa filmer 2007? Hm. The Departed var väldigt, väldigt bra...annars kommer jag nog inte ihåg fler, är jag rädd?
Vad önskar du att du hade gjort mer av? Slappnat av och gillat läget.
Vad önskar du att du hade gjort mindre av? Stressat upp mig i onödan och tagit kommando över saker som jag egentligen inte måste ta hand om.
Favorit TV-program? Scrubs, om jag bara måste välja ett vill säga.
Vilken var den bästa boken du läste? Doktor Glas av Hjalmar Söderberg.
Vad gjorde du på din födelsedag? Umgicks med familjen och fick fint besök av Tina i klassen, samt åt en kalasmiddag med fläskfilé i dijonsås och fransk chokladtårta med Cointreaugrädde till efterrätt. Och så öppnade jag paket. :P
Hur skulle du beskriva din stil 2007? Eeeh...tja. Som den alltid varit: energisk, skånsk och frispråkig.
Hur höll du dig ifrån att bli galen? Tomas och vännerna. Och familjen, fast på avstånd.
Vem saknar du? Familjen, lite. Vinkade av dem i förrgår och det känns jobbigt att inte veta när jag kommer hem igen.
Vem var den bästa nya personen du träffade? Herregud, vad är det för fråga?! Som OM jag skulle kunna välja?! Vi tar ett axplock: Elin, Anna, Karin, Lotta och resten av min underbara klass....och Jo-Hanna såklart. :) Men det finns fler, många fler...
Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2007: Att inte tro att jag inte har gränser för vad jag pallar med utan att gå in i väggen. Ingenting är så viktigt att man måste offra sin hälsa för det.
Lärde du dig något nytt under 2007? Nytt och nytt...jag lärde mig att jag kan sjunga och spela teater, samtidigt! :D
Vad vill du lära dig under 2008? Vad vill jag INTE lära mig under 2008?! (kass räddning, jag vet...men hur ska jag kunna nämna endast EN sak, liksom?!)

God Fortsättning på er Allesammans, nu ska jag ut i tvättstugan.

TTFN!