Ångest...

Egentligen är det intet under solen, förutom att jag idag har anmält mig till vårens kurser (Umeå blir inte av med mig på ett tag...), nämligen förstahandsvalet Logopedprogrammet 160p samt Engelska B 20p.
Det är därmed absolut inte säkert att jag kommer in på logopedprogrammet, något jag tvingats inse under senaste tiden...jag som pluggat så hårt och är så "duktig" har en benägenhet att räkna med att komma in på det mesta (läkare och veterinär borträknat) om man bara ser till poäng och inte naturvetenskaplig behörighet förstås. Men så är då inte fallet. Förra årets poäng bland reserver var typ 19,0 med bara tandläkare (19,9) och läkare (20,0) som högre. Fan, fan, fan....ursäkta, men jag vill verkligen komma in och dom tar bara in 22 stycken med möjligen 4 personer mer eller så. Aaaaaaaaaaaargh! Kommer jag inte in nu, måste jag (förutsett att jag går vidare med mitt liv...) antingen plugga upp mina betyg och komma tillbaka om tre terminer (!!) eller helt enkelt syssla med något annat resten av mitt liv. Men vad, det är frågan!

Jaja. Fick tillbaka textanalysuppgiften av Dr Phil idag, var faktiskt orolig för mitt betyg där, men Sofia fick VG och idel beröm. Skönt med tanke på ovanstående omen.
Sen Realia med Pat Räksson, min älskling! Hon är helt underbar, faktiskt. American History har aldrig förr varit så intressant! Vi pratar mycket om The American Dream och their pursiut of wealth = happiness = good, och vad det är i Amerikas historia som har gjort dem till den stat de är idag. Quote of the day today kommer från rasten, när Joakim kastade ett turkiskt minimynt (värt typ...50 öre?) framför mig och när jag inte tog upp det, utbrast: "Men det är The American Dream, ju!"
Ah. Måste börja läsa The Remains of The Day av den där japanen typ idag, keywords due Tuesday.
Imorgon har jag bara grammatik med PA 13.15-15.00, sen bär det av hemåt och sen IKSU. På fredag är jag ledig och i tvättstugan/pluggar, och på kvällen blir det fest hos Henke. Yey!
Nästa vecka blir det utgång med klassen, på lördag eftersom högskoleprovet då är avklarat (för dom som nu gör det...). Problemet är bara: VAR ska förfesten vara?! Det verkar som om alla har bestämt att vi ska vara hos oss (läs: mig och Tomas), de tar det liksom för givet...men Johan PH bor i stan, så det blir kanske hos honom istället (hoppas, hoppas, hoppas!). När jag tillkännagav detta för Tomas, svarade han: "Men...var ska jag vara då...?!" Ja, han brukar ju ha små kalas på egen hand varje lördag... :)
Okej, han känner inte min klass but they're very likeable...

Nu borde jag äta, känner jag. Bajsigt hungrig är jag och läxor har jag. Baaaaah. Men jag trivs ack så mycket ändå, för...ja, allt!

So long schmucks!
Over and Out!



Campus med Dammen. Oh yeah. Personerna i förgrunden är för mig helt okända.


Rådhustorget där jag avnjutit ceveral ice creams och kollat på krimskrams.



Umeå by Night.


Fun't ja en körv, då hupper ja i älva'....

Ålidhem är ett bostadsområde i Umeå ligger alldeles intill Umeå universitet och universitetssjukhuset. Bebyggelsen består av tre till fyra våningar höga klossar av rött tegel. På senare år har dock flera hus fått påbyggnader som gjort dem mindre fyrkantiga. Ålidhem befolkas till 75-80% av studenter och är aktuellt för det omdiskuterade moskébygget som planeras bredvid Ålidhemskyrkan. Här ligger Fysikgränd där studenter varje år i slutet av maj festar loss under den s.k. Brännbollsyran. Under 70-talet kallades området i folkmun för Röda Ålidhem, då de var stora kravaller och demonstrationer med socialistiska sympatisörer här. En känd låt om området är "hem ljuva hem ljuva Ålidhem".

Alla gränder och vägar är döpta efter saker man kan stöta på när man lever som student.

  • Matematikgränd
  • Geografigränd
  • Biologigränd
  • Kandidatvägen
  • Språkgränd
  • Kemigränd
  • Laboratorvägen
  • Magistervägen   
  • Historiegränd   <--------------- Här bor vi!! (Sofia anm.)
  • Fysikgränd  <-------- Här bränns det soffor och annat en gång om året... (S. anm.)
  • Stipendiegränd
  • Pedagoggränd
Den här artikeln är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85lidhem


Welcome to da Getto, yo.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback